Nakladatelství Jihočeské univerzity

Metodická příručka Virtuální realita a její využití (nejen) v domovech pro seniory

Ke konci roku 2022 vyšla v Nakladatelství JU metodická příručka, která se zaměřuje na virtuální realitu a zejména na možnosti jejího využití jakožto prostředku virtuálního zážitku například při trénování paměti v geriatrických zařízeních. Jak uvádí autorský kolektiv: "Metodika je primárně určena aktivizačním pracovníkům v geriatrických zařízeních, nicméně uvedené postupy lze aplikovat i v domácí péči. Věnuje se jak technickému řešení využití virtuální reality, tak aspektům kvality virtuálního zážitku a postupům, které umožní naplno využít potenciál této metody." Publikace vyšla ve třech jazykových verzích. Všechny jsou k dispozici v PDF k volnému stažení.

Virtuální realita a její využití (nejen) v domovech pro seniory

Virtual Reality and Its Use in Care Homes and Beyond

Virtuelle Realität und ihr Einsatz (nicht nur) in Altenheimen

Autorský kolektiv: Věra Suchomelová, Renata Tetourová, Lenka Lhotská, Jan Husák, Martin Kotek, Jakub Stejskal

Tento projekt je spolufinancován se státní podporou Technologické agentury ČR v rámci programu ÉTA.

JU, NJU

  • Přečteno: 4691

Vážení návštěvníci, právě jsme spustili nové internetové stránky naší univerzity včetně všech fakult, kateder a součástí univerzity. Než se u nás na novém webu rozkoukáte, můžete kliknout na zobrazení starých internetových stránek.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice
Tel.: +420 723 917 746 | E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

© 2021 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies